Läs disclaimer & annonspolicy längst ned på sidan.

Köpa Beyond Meat (BYND) – Så kan du investera i bolaget [Guide]

Beyond Meat aktie

Beyond Meat är ett populärt livsmedelsföretag. Det som skiljer detta bolaget från andra bolag i samma bransch är att Beyond Meat tillverkar och är leverantör av vegetariska måltider. Dessa måltider inkluderar hamburgare, korv och köttfärs som är gjort på växtbaserat protein. Bolaget grundades 2009. På den här sidan har vi samlat in all information om Beyond Meat för att kunna investera i bolaget och köpa Beyond Meat aktier.

Innehåll och snabbnavigering

Beyond Meat Logo

BOLAGSNAMN

Beyond Meat Inc

TICKER

BYND

SEKTOR

Livsmedel

MARKNADSPLATS

NASDAQ

LAND

USA

Beyond Meat Inc
119 Standard St
El Segundo, CA 90245
USA

Beyond Meat aktiekurs

Här nedanför visas Beyond Meats aktiekurs i realtid (fördröjt ca 15 minuter). Grafen gäller för Beyond Meats aktie som är noterad på den Amerikanska börsen.

Avanza logo
5/5

Bästa nätmäklaren för att spara långsiktigt på börsen.

etoro logo
5/5

78% av privata investerare förlorar pengar.

Disclaimer: När du investerar dina pengar så utsätter du ditt kapital för risk. Sidan kan innehålla/innehåller annonslänkar och reklam. Läs full disclaimer längst ner på sidan.

INTRODUKTION

Varför ska man investera i Beyond Meat?

Det finns gott om anledningar att investera i Beyond Meat och deras aktier. Vi listar här de tre främsta.

Framtidsprodukt

Beyond Meat Inc är ett företag som ligger långt fram när det gäller framställning av vegetariska alternativ till kött. På detta sättet är man ett företag för framtiden. Detta då de flesta bedömare är överens om att priserna på traditionellt kött kommer stiga i framtiden. Detta på grund av klimatförändringar.

Att köpa Beyond Meat aktie redan idag kan på sätt och vis ses som ett försök till att säkra sin portfölj inför framtiden. Så som det ser ut så är deras produkter helt i fas med vad som kommer efterfrågas i framtiden.

Redan populärt

Beyond Meat har lyckats skapa en stor hype kring exempelvis sina hamburgare. Deras vegetariska ersättningsprodukter har blivit populära bland ett segment som vanligtvis inte lägger sina pengar på vegetariska rätter.

Många som äter kött idag regelbundet uppskattar deras ersättningsprodukter då de lyckats skapa olika varor som ligger väldigt nära sina motsvarigheter bland de animaliska produkterna.

Det gäller både i dess smak och framför allt i dess konsistens. Något som många producenter tidigare kämpat med utan att nå ända fram.

Stora marknadsandelar

Om man bara tittar på marknaden för vegetariska produkter och inte räknar in eventuella köttkonsumenter som skulle kunna tänka sig köpa en ny vegetarisk produkt. Då har man redan idag stora marknadsandelar. Företaget har funnits i drygt 10 år och har under den tiden lyckats etablera sig som det främsta köttsubstitutet på marknaden.

Så kan du köpa Beyond Meat aktier

Att köpa Beyond Meats aktie skiljer sig inte från andra köp av aktier som man skulle kunna tänkas göra. Bolaget har registrerat aktien på Nasdaq under beteckningen BYND.

Så här gör du för att köpa aktier:

Steg 1: Öppna ett konto på Avanza.se

Vill man köpa Beyond Meats aktier så är ett bra ställe att börja på att skapa ett konto på Avanza.se. Avanza är Sveriges ledande bank för placeringar och har blivit en favorit bland småspararna i landet. Att öppna ett konto är enkelt och går mycket snabbt.

Steg 2: Öppna ett investeringssparkonto (ISK)

För att kunna placera sitt kapital så behöver man ett så kallat investeringssparkonto, ett så kallat ISK. Det är genom det kontot de transaktioner man gör när man handlar med exempelvis aktier går.

Steg 3: Sök efter Beyond Meat

Beyond Meat Inc är ett företag från USA och dess aktie är registrerad på Nasdaq-börsen. För att hitta företaget så söker man på Beyond Meat Inc eller på BYND som är förkortningen som aktien handlas under.

Steg 4: Genomför ett köp av en aktie

När man lokaliserat aktiens sida på Avanza så är det dags att köpa sina första aktier i bolaget. På sidan ser man dels det börsvärde som är aktuellt just nu. Men även hur detta börsvärde utvecklats över tid.

Utifrån denna information kan man göra en grundläggande analys kring ett eventuellt köp. När man bestämt sig för att köpa görs detta enkelt genom att man klickar på knappen “köp” till vänster på sidan. Sedan följer man instruktionerna för att genomföra sitt köp.

Skulle man i framtiden vilja sälja hela eller delar av sitt innehav i bolaget så görs detta via samma sida och knappen “sälj”.

Beyond Meat aktiekurs

Presentation av Beyond Meat

Företaget bildades i Los Angeles 2009. Målsättningen var att skapa ett växtbaserat substitut för kött. De första produkterna kom ut på marknaden tre år senare och idag finns man i över 80 olika länder.

Så tjänar Beyond Meat pengar

Beyond Meat tjänar sina pengar på ersättningsprodukter för nötkött, fläsk och kyckling. I början var dessa produkter dyra och sågs inte som en prisvärd ersättningsvara för de köttprodukter som fanns. Det ansågs heller inte vara ett vettigt alternativ till de veganska och vegetariska råvaror som redan fanns på marknaden.

Men allt eftersom deras produktion kunde skalas upp så sjönk priserna snabbt. Det dröjde inte länge innan vanliga konsumenter såg dessa varor som en del av deras normala inköp. Särskilt hamburgarna har blivit populära, även bland de som normalt inte äter en växtbaserad kost.

Just att man kan locka de som vanligtvis väljer köttprodukter när de ska äta har blivit en del av deras framgång och varför man lyckats så bra på Nasdaq-börsen.

Så grundades Beyond Meat

När Beyond Meat grundades så hade man tydliga mål kring att vara en del av en mer klimatanpassad matindustri. Dessa mål har man än idag och man kan visa upp positiva siffror i relation till detta. Man använder betydligt mindre vatten och mark för att producera sina varor jämfört med köttindustrin.

Investera i liknande bolag som Beyond Meat

Beyond Meat är inte ensamma på marknaden om att skapa köttsubstitut med stora framgångar. Så här nedanför har vi listat 3 andra företag som är i samma bransch.

Impossible Foods

Detta amerikanska bolag har blivit kända genom att ha skapat varor som kan mäta sig med deras köttmotsvarigheter. De är väldigt populära och deras hamburgare säljs bland annat på Burger King i USA. En snabb analys visar dock att deras marknad är begränsad då det är många länder man inte finns representerade i.

Nestlé

Denna matjätte har en hel del växtbaserade varor i sitt utbud. Man har ett nätverk av återförsäljare över hela världen. De flesta matvarubutiker säljer någon av företagets varor. Att en jätte som Nestlé gett sig in och börjat sälja växtbaserade matvaror visar på att det är en marknad som verkligen växer. 

Nestlé har haft stora framgångar inom matvarumarknaden tidigare och att de inte skulle ha det nu med växtbaserade varor är inte troligt. Många menar att man inte kommer kunna förändra marknaden utan att de stora företagen är med på tåget.

Quorn

Företaget Quorn som tillverkar olika växtbaserade ersättningsvaror för kött, bland annat färs, har funnits på den svenska marknaden i många år. Det är en favorit bland de som väljer bort köttet och finns i många länder runt om världen. Detta är dock varor som inte är lika kött i smak och konsistens på samma sätt som Beyond Meats. Det gör det svårare att få över de som normalt äter kött och integrera sina produkter i deras dieter.

Ska man investera i Beyond Meat?

Frågan är då om man ska investera i detta företag och köpa deras aktier. Precis som med alla investeringar så finns det för och nackdelar även med detta bolags aktier.

Fördelar

Nackdelar

FAQ - Vanliga frågor om Beyond Meat

Det finns många frågor kring denna typ av matvaror och företag. Vi har sammanställt några av de vanligaste här under. 

Finns Beyond Meat på börsen?

Ja, Beyond Meat är registrerat på Nasdaq-börsen. För att handla med aktien så söker man på Beyond Meat Inc eller BYND. Det är fullt möjligt att investera i denna aktie trots att den är registrerad utomlands.

Vart kan jag investera i Beyond Meat?

Du investerar i denna aktie på samma sätt som man gör med andra aktier. Ett exempel är genom Avanza. Det är enkelt att handla med aktier med en bra plattform och med rätt kunskap minskar man de risker som finns. Dock ska man vara tydlig med att det alltid finns risker när man investerar sina pengar.

Hur mycket kostar det att investera i Beyond Meat?

Priset som aktien handlas med är då denna artikel skrivs 107,08$. Detta förändras dock dagligen och priset för en aktie kan både gå upp och ned. På Avanzas hemsida så får du den senaste informationen kring detta.

Hur mycket ska man investera i Beyond Meat?

När man investerar sina pengar i aktier så finns det vissa grundprinciper man inte bör rucka på. En av dessa är att man ska diversifiera sin portfölj. Man bör alltså inte investera en alltför stor portion av sitt kapital i en aktie. Detta gäller även när man köper aktier utfärdade av Beyond Meat. Samtidigt är det en aktie som ser ut att ha framtiden för sig.

Den här sidan är en del av vår samlingsplats för börsnoterade bolag. Här hittar du information och hjälp med hur du kan investera i olika bolag på börsen.

Avanza logo
5/5

Bästa nätmäklaren för att spara långsiktigt på börsen.

etoro logo
5/5

78% av privata investerare förlorar pengar.