Läs disclaimer & annonspolicy längst ned på sidan.

Betterwealth sänker avgiften till 0,09% – nu lägst i Sverige!

Betterwealth-sanker-avgiften

Vi har tidigare skrivit en artikel om Betterwealth som har besökts tusentals gånger sedan publiceringen i maj 2020. Efter att nu ha kraftigt sänkt sin avgift till 0,09% så lär de inte bli mindre populära bland sparare.

Den nya låga avgiften är till och med lägst bland alla de svenska fondrobotarna:

FondrobotAvgift till fondrobotenTotal avgift
Lysa0,15-0,24%0,30-0,41%
Opti0,50%0,82-0,88%
Avanza auto0,35%0,40-0,50%
Fundler0,15-0,49%0,24-1,13%
BetterWealth0,09-0,49%0,25-0,93%
Nordnet Robosave0,50%0,90-0,98%
Genomsnittlig fondca 1,40%

I den härt artikeln berättar vi mer om den nya sänkta avgiften och vad du som investerare får när du anävnder Betterwealths fondrobot.

Dessutom kan vi på Aktieskolan erbjuda hela 90 dagars fri förvaltning för dig som ny kund!

Innehållsförteckning

INTRODUKTION

Vilka är Betterwealth?

BetterWealth är en modern digital investeringstjänst. De hjälper kunder att placera sina pengar på ett professionellt sätt med låga avgifter. 

BetterWealth använder sig av en strategi baserad på akademisk forskning och modern teknik. Det gör att de kan erbjuda sina kunder en bra förvaltning av deras kapital till låga kostnader. 

Den tjänst BetterWealth erbjuder kallas också i dagligt tal för fondrobot. En fondrobot är programmerad enligt en professionell investeringsstrategi. Fondroboten sköter investeringar och förvaltning automatiskt enligt den strategi den är kodad.

BetterWealth robotrådgivning

Betterwealth FTS AB

Ankargripsgatan 3
21119 Malmö
Org nr: 559070-9705
Telefon: 010-888 69 90
E-maiL: kontakt@betterwealth.se
 

NIbble-investera-i-spanska-ryska-privatlan

Vad får du när du investerar med Betterwealth?

Som kund till BetterWealth får du dina pengar förvaltade enligt en professionell investeringsstrategi. Strategin är framtagen genom akademisk forskning. Delar av den forskning som ligger bakom BetterWealths strategi har belönats med Nobels ekonomipris. 

BetterWealth kommer att ge dig ett individuellt anpassat investeringsförslag när du blir kund hos dem. Det gör de genom att ställa frågor till dig om ditt sparande och din syn på risk. De kommer att förvalta dina pengar automatiskt enligt det investeringsförslag de har gett dig. 

Fonder med låga avgifter och en dynamisk portfölj

BetterWealth väljer ut de bästa fonderna för deras strategi. De är måna om att de är prisvärda med låga avgifter. Oftast är det olika former av indexfonder. 

Marknaden rör sig hela tiden och BetterWealth bevakar den med modern teknik. De kommer att justera din portfölj om och när det behövs. Det är för att du alltid skall ha rätt fördelning i din portfölj i förhållande till det investeringsförslag du fått av BetterWealth. 

Att investera i en fondrobot som BetterWealth är verkligen bekvämt. Du har ett bra sparande som sköts automatiskt. Det är dessutom ett sparande med mycket låga avgifter.

Sveriges lägsta avgift för fondrobotar (0,09%)

Att använda sig av den senaste tekniken och investera enligt en professionell strategi kan låta dyrt. Men det är tvärt om. BetterWealths förvaltningsavgift för strategiska portföljer är låga 0,09%. Till det kommer avgifter för transaktioner och fonder.

Bredaste diversifieringen bland svenska fondrobotar

En viktig faktor för att lyckas med investeringar är att sprida sina risker. Det är också en av grundstenarna i BetterWealth investeringsstrategi. BetterWealth har möjlighet att investera i ca 100 olika tillgångsslag. De kommer att investera dina pengar i de 15-30 tillgångsslag som är bäst för din risknivå och sparhorisont. 

BetterWealth investerar i ETFer och indexfonder. De väljer ut de fonder som passar bäst för deras strategi. En viktig faktor för BetterWealth är att fonderna har låga avgifter. Här är exempel på vad du kan komma att äga i din investeringsportfölj:

 • Indexfonder (aktier)
  BetterWealth investerar i många olika delar av den globala aktiemarknaden. 
 • Guld
  Att investera i guld är ett klassiskt inslag i en väldiversifierad portfölj. 
 • Råvaror
  Genom råvaror får man exponering mot energi, metaller och råvaror. Även jordbruksprodukter ingår i den här kategorin. 
 • Räntebärande värdepapper
  Både länder och företag lånar pengar. Det gör de oftast genom att ge ut obligationer eller andra räntebärande papper. 
 • Alternativa tillgångsslag 
  Under alternativa tillgångar ryms investeringar som är lite annorlunda. De investeringarna kan vara svåra att göra på egen hand. Det kan till exempel vara infrastruktur, onoterade bolag eller i specialfonder.

Löpande automatisk re-balansering och re-optimering

När du blir kund hos BetterWealth får du svara på frågor om din syn på sparande och risk. Utifrån det tar BetterWealth fram ett investeringsförslag med fördelning mellan olika tillgångar. 

Priserna på tillgångar utvecklas olika. Därför kommer den fördelningen att vara annorlunda i ditt sparande efter en tid. Därför re-balanserar BetterWealth din portfölj regelbundet så den motsvarar den ursprungliga risknivån. 

Portföljen kan också behöva justeras. Det kan bero på förändrade marknadsförutsättningar. För att hantera det re-optimerar BetterWealth din portfölj med automatik.

Komplett guidning för att komma igång

Det är lätt att komma igång med att investera genom BetterWealth. När du blir kund hos dem får du svara på frågor om syftet med ditt sparande och syn på risk. Det är inga svåra frågor. 

Ta dig ändå tid att fundera igenom noga vad du har för mål med ditt sparande. Dina svar avgör vilket investeringsförslag BetterWealth ger dig. Väljer du att börja spara via BetterWealth kommer de att investera dina pengar enligt det placeringsförslag de gett dig.

Oberoende förvaltare

BetterWealth är en av få investeringstjänster i Sverige som klassas som oberoende av Finansinspektionen. Det innebär att de inte får ta emot provisioner eller kickbacks från de fonder de investerar i. Deras enda intäkt är kundernas förvaltningsavgift. 

Det gör att BetterWealth kan välja de fonder som är bäst för kunderna. BetterWealth har inga andra incitament för att tjäna pengar än att bedriva bästa möjliga förvaltning åt sina kunder.

Prisgaranti på fonder

Att investera till låga avgifter är en viktig del av BetterWealths filosofi. Deras mål är att investera i de bästa fonderna med lägst avgifter. De lämnar en garanti till dig som kund. Hittar du en fond billigare hos någon annan aktör ger de dig som kund ersättning för det.

Så gick Betterwealths portföljer 2020

Hämtat från Betterwealth.se: Totalt under 2020 har BetterWealths portföljer levererat en avkastning på mellan -6,8% och +2,3%. 

En stark svensk krona tillsammans med exponering till europeiska aktier (som tappat mer än 5% under 2020) är förklaringen till varför BetterWealths portföljer har levererat en sämre avkastning än exempelvis svenska aktier och svenska obligationer under 2020.

Hämtat från Betterwealth.se: Resultatet ovan är i SEK, efter avgifter, under perioden 1:a januari till 31 december 2020. BetterWealth erbjuder flera olika portföljer med olika nivåer av risk och ovan är resultatet för BetterWealth:s portföljer med hög och låg risk: Dynamisk 25% VaR, Strategisk 92% Aktier, Dynamisk 6% VaR och Strategisk 15% Aktier. Aktie/ränte-portföljerna ovan är sammansatta av OMXS och en svensk obligationsfond. De Strategiska portföljerna lanserades under fjärde kvartalet 2020 och historik innan dess är baserad på simulerade data. (Datakälla: BetterWealth. Reservation för beräkningsfel).

BetterWealth robotrådgivning