Läs disclaimer & annonspolicy längst ned på sidan.

Avanza (genom Stabelo) sänker räntan på sitt Bolån+ till 1,03%

Avanza Stabelo Bolån+
Avanza_logotyp
5 av 5
5/5

Vårt betyg för Avanza

Börja din resa readan idag!

Publiceras i samarbete med Avanza

Avanza och Stabelo sänker räntan till 1,03% på Bolån+

Det är alltid aktuellt att sänka sina lånekostnader så mycket som möjligt. Att ha ett bolån är såklart inget märkligt i Sverige men det är också en utgift som vi måste räkna med. Utöver själva lånet så ska det också betalas ränta. Med tanke på storleken som ett bolån ofta har så är det viktigt att hålla nere räntan så mycket som möjligt.

Stabelo erbjuder genom Avanza ett bolån där du helt enkelt flyttar över ditt befintliga bolån till dem. Man har nu bestämt sig för att sänka räntan på sitt låneerbjudande och för ovanlighetens skull kan det vara ekonomiskt gynnsamt för dig att binda räntan, vilket gör till ovanligheterna då man ofta vinner på att ha en rörlig sådan. 

Men hur förmånligt är det faktiskt och är det aktuellt för den genomsnittliga lånetagaren?

Sammanfattning av Bolån+

  • Endast 1,03% ränta (när du binder dina lån på 1 år)
  • Du får låna 60% av bostadens värde
  • 3-månadersräntan ligger på 1,15-1,16% = 0,12%-enheter skillnad
  • Räntan gäller endast för flytt av lån – inte för nya bolån
  • Att binda sig 1 år kan ge säkerhet då du vet hur mycket det kommer att kosta
  • Gäller bostadsrätter och villor
  • Minsta lånebelopp: 500.000 kronor
Avanza logo

Innehållsförteckning

Det här är Bolån+

Till att börja med är det värt att upprepa vad det handlar om. Den sänkta räntan i det här fallet gäller deras bolån+ och gäller för flytt av lån. Med andra ord, det är inte aktuellt om du ska köpa en ny bostad och tittar på bolån. Stabelo fokuserar istället på kunder som redan har bolån och som vill sänka sina månadskostnader på dessa.

Med Bolån+ finns det flera bindningstider för räntan och det är för 1 år som den har sänkts. En del kanske känner sig lite skeptiska till att binda sin ränta på ett helt år, men det är såklart värt det om du får en lägre ränta.

Avanza och Stabelo sänker räntan på Bolån+

Den här typen av lån kan vara väldigt förmånliga. Ofta har man sitt bolån genom sin vanliga bank eller genom ett finansinstitut som kom med ett erbjudande när man var ute efter ett lån. Det här innebär däremot väldigt ofta att man sitter med ett onödigt dyrt lån. Att flytta det till ett företag som Stabelo, som erbjuder sina lån genom Avanza, kan vara väldigt bra för din plånbok.

Stabelo räntor

Lägre ränta än hos konkurrenterna

Så hur mäter sig den här räntan när man jämför med andra alternativ? Det är inte ovanligt att man idag har en rörlig ränta, ofta för att man blir lovad att det är det billigaste alternativet. Det här stämmer ganska ofta, en rörlig ränta är i regel ganska förmånligt.

Det finns däremot undantag och det här är ett sådant fall. Jämför du snabbt med den rörliga 3-månadersräntan som ligger någonstans runt 1,15% och 1,16% så ser du att det finns pengar att spara. Binder du upp din ränta i ett år hos Stabelo får du alltså en ränta på 1,03%. Det är alltså en skillnad på 0,12%.

Det här kan låta som väldigt lite om du räknar på hur mycket du sparar per månad. Om du däremot räknar lite snabbt på vad hela ditt lån just nu ligger på, och då räknar ut skillnaden i räntan så märker du att det troligtvis handlar om en hel del pengar.

Om man däremot inte har ett överdrivet stort lån så kan det däremot kännas ganska onödigt att gå igenom processen att flytta lånet. Stabelo håller det ganska enkelt och du får hjälp med processen, så det är egentligen inte jättemycket arbete från ditt håll om du ska flytta ett lån. Oavsett så är det värt att åtminstone räkna på skillnaden, hur mycket pengar skulle du spara in på ett år med en ränta som är 0,12% lägre?

Värt att binda sig för en lägre kostnad

Det vi kan konstatera är att det absolut är värt att ta erbjudandet. I vanliga fall brukar man rekommendera en rörlig ränta, men en besparing på 0,12% är för mycket för att ignorera. Det är också en i allmänhet låg ränta så du vet exakt hur ditt lån kommer att se ut under perioden.

Samtidigt så är det alltid viktigt att spara in pengar. Om du nu ligger på en ränta runt 1,15%, eller kanske till och med högre än så, kommer du att kunna spara in en hel del pengar på loppet av ett år.

Pengarna kan du sedan använda till något roligare. Med tanke på att det här är en extra liten besparing som du inte räknat med att ha så kan det vara värt att slänga in pengarna på sparkontot, eller kanske till och med en fond? Pengarna gör definitivt mer nytta där än som ränta på ett bolån.

Avanza logo
4.5/5

Stabelo ställer inte höga krav

Det finns en klar fördel med att Avanza har valt just Stabelo som en samarbetspartner. Stabelo erbjuder enkla lån utan konstiga krav. Det finns alltså endast en ränta för varje bindningstid och denna erbjuds till alla som blir godkända för ett lån. Det här gör det enklare för alla och man riskerar inte att få en högre ränta än det som utlovats.

Samtidigt så håller Stabelo det enkelt och försöker att göra det så simpelt som möjligt att ta del av deras bolån+. Du behöver inte göra några jobbiga samtal och det finns inga förhandlingar. Vill du ha bolånet med den angivna räntan, tar du det helt enkelt. Du måste inte heller vara någon helkund eller något sådant för att få den här räntan.

Årets bolån 2020

Det skadar inte heller att Stabelo har bra betyg. 2020 vann man “Årets Bolån” för sina erbjudanden.