Läs disclaimer & annonspolicy längst ned på sidan.

Köpa Aurora Cannabis aktie (ACB) – Så kan du investera i bolaget [Guide]

Aurora Cannabis

Så kan du köpa aktier och investera i Aurora Cannabis (ACB)

Aurora Cannabis är specialiserade inom produktion och distribution av medicinsk cannabis inom läkemedelsbranschen. Bolaget forskar, utveckling av genetikforskning och cannabisuppdrivning. Bolaget grundades 2013. Aurora Cannabis har idag sitt huvudkontor i Edmonton, Kanada. På den här sidan har vi samlat in all information om Aurora Cannabis för att kunna investera i bolaget och köpa Aurora Cannabis aktier.

Aurora Cannabis logo

BOLAGSNAMN

Aurora Cannabis Inc

ADRESS

Edmonton, Kanada

TICKER

ACB

SEKTOR

Läkemedelsbranschen

MARKNADSPLATS

NASDAQ

LAND

Kanada

Avanza logo
5/5

Avanza bank är en partner till Aktieskolan

Aurora Cannabis aktiekurs

Här nedanför visas Aurora Cannabis aktiekurs i realtid (fördröjt ca 15 minuter). Grafen gäller för Aurora Cannabis aktie som är noterad på den Amerikanska börsen.

Välj nätmäklare utefter om du vill investera långsiktigt i bolaget eller om du vill handla aktien kortsiktigt
Vi rekommenderar Sveriges ledande nätmäklare Avanza bank för dig som vill investera långsiktigt och en av världens ledande tradingplattformar, eToro, för dig som vill köpa och sälja aktier mer frekvent.

Avanza logo
5/5

Bästa nätmäklaren för att spara långsiktigt på börsen.

etoro logo
5/5

78% av privata investerare förlorar pengar.

Disclaimer: När du investerar dina pengar så utsätter du ditt kapital för risk. Sidan kan innehålla/innehåller annonslänkar och reklam. Läs full disclaimer längst ner på sidan.

Innehåll och snabbnavigering

INTRODUKTION

Varför ska man investera i Aurora Cannabis?

Det finns flertalet anledningar till att investera i Aurora Cannabis. Är du nyfiken på att veta vilka vi ser som de tre främsta anledningarna? Just det följer nedan. 

Snabb tillväxtfas

Cannabismarknaden växer sig allt större, den ligger just nu i en snabb tillväxtfas. Den snabba tillväxten gör att allt fler företag etablerar sig och försöker ta en del av marknaden. 

Ökad legalisering i allt fler delar av världen

Legalisering av cannabis är en stor debatt över stora delar av världen. Kanada är en av de länder som drivit på legaliseringen av cannabis allra mest. 2018 beslutade Kanada att legalisera användandet av cannabis för rekreationellt bruk och var då det andra landet efter Uruguay att tillåta cannabisbruket. 

Rekreationellt bruk = När en drog, såsom cannabis, används utan medicinsk anledning. 

Även USA har varit en bidragande faktor till den ökade legaliseringen. De flesta stater tillåter cannabis för medicinsk användning men under 2000-talet har flera stater börjat legalisera rekreationellt bruk av cannabis. 

Vi kan förvänta oss en fortsatt våg av legalisering. Även länder i Europa, såsom Spanien, tillåter numera visst användande av cannabis under begränsade former. 

Allt fler hälsofördelar upptäcks

Du har säkert hört talas om att det finns flertalet hälsofördelar med cannabis. Exempelvis används medicinsk cannabis för att lindra epilepsi. Nya hälsofördelar upptäcks kontinuerligt vilket kan ses som en fördel för att genomföra investeringen.

Så kan du köpa Aurora Cannabis aktier

Att investera i Aurora Cannabis är en enkel process som inte tar mer än ett par minuter att genomföra. Nedan tar vi dig igenom processen steg-för-steg.  

Så här gör du för att köpa aktier i Aurora Cannabis…

Steg 1: Öppna ett konto hos en nätmäklare

Avanza är den ledande nätmäklaren i Sverige och det är just där vi rekommenderar dig att investera i Aurora Cannabis aktier. Det hela startar med att du klickar dig in till Avanza.se (eller laddar ned appen) och skapar ett konto. 

Bästa nätmäklaren långsiktiga investeringar!
Avanza logo
Aktieskolans omdöme:
5/5

Avanza bank är en partner till Aktieskolan.

Bästa nätmäklaren för trading!
etoro logo
Aktieskolans omdöme:
5/5

78% av privata investerare förlorar pengar när de handlar med CFD:er hos den här leverantören. CFD-handel innebär hög risk. eToro är en partner till Aktieskolan.

Steg 2: Öppna ett investeringssparkonto (ISK)

När du skapat ett konto hos Avanza behöver du öppna ett investeringssparkonto, även förkortat “ISK”. Det är i detta kontot du förvarar dina aktier. 

Steg 3: Sök efter Aurora Cannabis

I det näst sista steget söker du efter “Aurora Cannabis”. Du kommer då landa på en specifik landningssida dedikerad just till Aurora Cannabis aktien. Här kan du läsa mer om aktien men också köpa den. 

Steg 4: Genomför ett köp av en aktie

På sidan du landat på kommer du se en knapp där det står “köp”. För att genomföra köpet är det inte svårare än att klicka på knappen och följa instruktionerna. 

Aurora cannabis aktiekurs

Presentation av Aurora Cannabis

Aurora Cannabis är verksamma inom läkemedelsbranschen. Närmare bestämt är de en av världens största marijuanaföretag, där de agerar som en kanadensisk cannabisproducent. 

Bolaget är specialiserade inom produktion och distribution av medicinsk cannabis. De hanterar allt från forskning och utveckling till uppdrivning och genetikforskning. 

Företaget har sitt huvudkontor i Edmonton, Kanada, men är även verksamma i Europa och Australien.

Så tjänar Aurora Cannabis pengar

Aurora Cannabis tjänar pengar genom sin verksamhet inom produktion och distribution av medicinsk cannabis. De har en stark organisk tillväxt och har sedan 2016 förvärvat ett tiotal företag som är verksamma inom samma bransch. 

Så grundades Aurora Cannabis

Aurora Cannabis Inc grundades år 2013 och har sedan dess haft en stadig tillväxt och är numera ett av världens största företag som är verksamma inom medicinsk cannabis. 

Företaget grundades år 2006 av de fyra männen Terry Booth, Steve Dobler, Dale Lesack och Chris Mayerson. Företaget fick sin licens att odla cannabis år 2014 och senare samma år fick de godkänt att även sälja medicinsk cannabis. Ett par år senare fick de dessutom sitt önskemål beviljat om att sälja cannabisoljor.

Sedan 2016 har de förvärvat ett tiotal företag som är verksamma inom cannabisbranschen. 

Investera i liknande bolag som Aurora Cannabis

Det kan vara intressant att titta på andra bolag inom samma bransch för att kunna jämföra. Nedan presenterar vi tre bolag som liknar Aurora Cannabis. 

Tilray Inc

Tilray Inc är ett läkemedelsbolag från Kanada som bedriver forskning och utveckling inom cannabis och levererar produkter till andra läkemedelsbolag i branschen. Främst säljer de produkter av hampbaserade oljor och medicinsk cannabis. Företaget har sitt huvudkontor i Nanaimo, Kanada. 

Canopy Growth Corp

Canopy Growth Corp är verksamma inom medicinteknik, där de är specialiserade inom forskning och utveckling av medicinsk marijuana. De erbjuder ett brett utbud av produkter som säljs vidare under en rad olika varumärken såsom Tweed och Mettrum. Huvudkontoret ligger i Smiths Falls i Ontario, Kanada. 

Cronos Group Inc

Cronos Group Inc erbjuder produktions- och distributionsplattformar för medicinsk marijuana. De odlar även sin egen cannabisolja. Bolaget har sitt huvudkontor i Toronto, Kanada. 

Ska man investera i Aurora Cannabis?

Nu vet du lite mer om Aurora Cannabis. Så – tycker vi att det en bra idé att investera i Aurora Cannabis? Nedan reder vi ut de fördelar respektive nackdelar som finns med investeringen. 

Fördelar

Det finns många fördelar med att investera i Aurora Cannabis, här har du tre bra skäl till att köpa och investera i Aurora Cannabis aktier:

Nackdelar

Det finns alltid risker  aktier, men det är upp till dig om du tycker att det är avgörande nog för att hålla sig ute ur branschen eller inte.

FAQ - Vanliga frågor om Aurora Cannabis

Nedan svarar vi på de mest förekommande frågorna om Aurora Cannabis.

Finns Aurora Cannabis på börsen?

Ja, det gör dem. Aurora Cannabis Inc (ACB) finns på marknadsplatserna Nasdaq och Toronto Stock Exchange.

Vart kan jag investera i Aurora Cannabis?

Det finns olika aktiemäklare på marknaden men vi rekommenderar att du investerar i Aurora Cannabis via Avanza som är Sveriges ledande aktiemäklare.

Hur mycket ska man investera i Aurora Cannabis?

Hur mycket du är beredd att investera är upp till dig baserat på din situation. Det är däremot viktigt att sprida dina risker och äga flera aktier. Kom också ihåg att du behöver ha råd att förlora pengarna. Investera därmed inte mer än vad du är beredd att förlora.

Den här sidan är en del av vår samlingsplats för börsnoterade bolag. Här hittar du information och hjälp med hur du kan investera i olika bolag på börsen.

Avanza logo

Aktieskolan rekommenderar:

5/5