Läs disclaimer & annonspolicy längst ned på sidan.

5 sätt att spara pengar på dina lån

Spara pengar med lån

Att någon gång låna pengar hör till de flesta svenskars liv och i dag har var fjärde vuxen någon form av privatlån. Då blir det allt viktigare att se till att få så bra villkor på sina lån – så att du inte betalar onödigt mycket. Här är låneförmedlaren Advisas fem bästa tips.

Privatlån innebär ett lån av pengar utan att ha något som säkerhet – som vid bil- eller bolån. Det innebär att du kan använda pengarna till vad du vill, det kan vara allt från en stor renovering till en ny tvättmaskin.

I dag har var fjärde vuxen i Sverige någon form av privatlån. Låneförmedlaren Advisa har sedan starten 2011 hjälpt över 260 000 kunder att få bättre villkor på sina lån. Här delar de med sig av sina fem viktigaste tips för bättre och billigare lån. Du kan också läsa mer om privatlån hos Advisa.

Pengarna du sparar genom att välja ett bättre lån kan du t.ex. investera i aktier och fonder. Idag är fondrobotar ett mycket populärt val för de som inte har tid, kunskap eller intresse av börsen.

1. Jämför lån för att hitta lägst ränta

Det viktigaste när du söker ett nytt lån är att jämföra flera banker med varandra för att få så bra ränta som möjligt. Och det är här Advisa kommer in i bilden. Genom en kostnadsfri ansökan hos Advisa skickas – med bara en kreditupplysning – din förfrågan ut till 40 banker och långivare samtidigt. Bankerna får då konkurrera om att få dig som kund och du får mycket bättre möjlighet att hitta lägsta möjliga ränta.

2. Städa upp din ekonomi för bättre kreditvärdighet

Innan du söker ett lån är det bra om du ser över din ekonomi för att skaffa dig bästa möjliga förutsättningar till en låg ränta. Har du skulder hos Kronofogden ska du betala av dessa först och har du möjlighet att vänta ut eventuella betalningsanmärkningar kommer det också ge dig bättre villkor.

Har du oanvända krediter? Säg upp dem. Kan du vänta tills några kreditupplysningar går ut? Gör det. Hos UC:s tjänst Min UC kan du beställa en kreditupplysning på dig själv för att se vad en långivare ser när de kreditprövar dig. 

3. Samla mindre lån och krediter

Har du redan flera mindre lån och krediter sedan tidigare? Se om du kan samla dem till en lägre ränta. Samlingslån blir allt populärare i dag i takt med att fler och fler inser värdet av att omförhandla sina tidigare lån. Genom Advisa kan du ansöka om att samla dina befintliga lån – och i många fall går det att få ner månadskostnaderna rejält. Dessutom blir mycket lättare att hålla koll på fakturorna, och mindre risk för påminnelseavgifter.

4. Undvik många kreditupplysningar

För att bli beviljad ett så bra lån som möjligt ska du undvika att ha många kreditupplysningar. Varje gång du söker om ett lån eller en kredit tas en kreditupplysning på dig – och de ligger sedan kvar i 12 månader.

Har du många kreditupplysningar så ser bankerna det som att du är en person som söker och tar lån hejvilt. Hög aktivitet ses som en osäkerhet hos bankerna. När du söker om ett lån hos Advisa tas endast en kreditupplysning trots att din ansökan skickas ut till 40 banker och långivare. På så sätt kan du jämföra lån och få låg ränta utan att skada din kreditvärdighet.

5. Använd en medlåntagare

Om du har svårt att få ett bra privatlån kan du ta hjälp av en medlåntagare. Det innebär att någon närstående till dig står med på lånet och delar betalningsansvaret. Bankerna ser det som en extra säkerhet för lånet och en medlåntagare kommer i många fall att hjälpa dig till att få en bättre ränta.

Har du fler frågor kring privatlån eller ekonomi? Hos Advisa finns många medarbetare med expertis inom lån och privatekonomi som kan hjälpa dig. Det är bara att höra av sig!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *